Frågor & Svar

Hur beställer jag?

Det är superenkelt! Klicka in dig på den produkt du önskar. Till höger om bilden finns oftast några val att göra för att produkten ska bli exakt så som du önskar. När du känner dig nöjd, välj antal och lägg produkten i kundvagnen. Gå sedan till Kassan, fyll i dina uppgifter och lägg beställningen. Har du färdigt tryckoriginal eller en logotyp du vill trycka kan du i Kassan ladda upp dessa.

I vilket filformat ska min logo / tryck vara?

Generellt sett behöver vi vektoriserade tryckfiler. Vanliga format för dessa är EPS, AI och PDF. Gäller det storformat med bilder som ska tryckas föredrar vi PDF-filer i skala 1:1. Är du osäker på om din logotyp eller ditt tryckoriginal är i rätt format kan du maila filen till oss för "check" så granskar vi den åt dig direkt.

Får man se en skiss innan beställning?

Om vi sätter ihop ditt tryckoriginal eller korrektur får du alltid godkänna detta innan någon produktion startar. Har du själv skickat in tryckoriginal (storformatsprodukter) eller använt dig av vår logoplaceringsfunktion så producerar vi dina produkter enligt den design du skickat in. Vi granskar dock alla logotyper och tryckoriginal du skickar in till oss för att säkerställa att dem håller tillräckligt hög kvalitet. Det vi INTE gör är att korrekturläsa dina texter för att se om dem är rättstavade eller inte.

Hur vet jag om en bild har tillräckligt bra kvalité?

Det här är en fråga vars svar beror på faktorer såsom storlek på produkt samt betraktningsavstånd. Generellt sett kan man säga att en liten produkt (mindre än ett A4) helst ska ha en upplösning på 300 dpi (300 punkter per tum). Här blir det lätt lite krångligt då bildkvalitet definieras i antal pixlar. Då digitaltryck baseras på 4 färger innebär det att en pixel = 4 punkter. Det innebär att om din bild är 3000 pixlar stor åt något håll (bredd / höjd) så blir den som bäst i max 40 cm storlek. Dock kan man säga att 300 dpi är "optimalt" och att ner till 100 dpi är acceptabelt. På större produkter kan man aldrig räkna med lika hög dpi då det inte finns bilder som är stora nog. Där blir betraktningsavståndet viktigare i bedömningen. Som tumregel kan man säga att på en meters betraktningsavstånd vill man ha minst 50 dpi. Dubblerar man avståndet kan man halvera dpi osv.

Hur lång är leveranstiden?

Generellt sett är leveranstiden på våra produkter (med tryck) 10-20 arbetsdagar som standard. Inne på varje produktsida finns tydlig information om vilka leveranstider som gäller för just den produkten. Till de allra flesta produkter kan du även lägga till expressproduktion mot en avgift för att få din leverans snabbare.

Hur levereras produkterna?

Produkterna levereras väl förpackade i kartonger. Till de allra flesta produkter har vi tagit fram egna extra starka kartonger vilka tål lite tuffare hantering samt lämpar sig bra till att förvara produkterna i efter man fått sin leverans.

Stämmer priserna?

Jajemen! Det du ser är det du betalar. Hos oss tillkommer aldrig några dolda avgifter. De enda extrakostnader som kan uppstå är om du vill dela upp leveransen på flera adresser eller om du beställt produkter som kräver tryckoriginal men inte kan eller vill göra dessa själv utan önskar att vi hjälper till med designarbetet.

Hur betalar jag

Som företag betalar du generellt sett mot faktura, 30 dagar. Ej kreditgodkända företag samt privatpersoner betalar antingen med kort, mot förskottsfaktura eller med Swish.

Kan man få se ett prov?

De flesta mindre och billigare produkterna i vårt sortiment postar vi gärna prover på innan beställning (endast till företag). Om en produkt finns att skickas som prov så hittar du inne på den produktsidan en flik om heter "Beställ varuprov" under den gröna knappen till höger. Klicka på den och fyll i formuläret så skickar vi prov till dig snarast. Större produkter är svårare att skicka och då rekommenderar vi ett besök hos oss istället. Dock har vi inte alla produkter inne så hör gärna av dig i förväg för att försäkra dig om att just den produkt du önskar finns inne att titta på.

Hjälp med design?

Hos oss kan du alltid få hjälp med att ta fram snygga designer till de produkter du vill beställa. Detta är en tjänst vi måste ta betalt för men eftersom vi kan våra produkter utan och innan gör vi jobbet betydligt effektivare än t.ex. en reklambyrå. Kostnaden är 995 kr/timme exkl. moms och debiteras per påbörjad halvtimme. Främst arbetar vi med att ge ett fast pris på designarbetet baserat på dina instruktioner.