Etiketter

Märk upp dina produkter med proffsiga etiketter från oss! Tryckta etiketter hjälper dig boosta försäljning och förenkla sortering. Etiketter med tryck är ett av de mest kostnadseffektiva sätten att stärka varumärkeskännedom och marknadsföra sig på. Hos oss kan du enkelt beställa klisteretiketter med tryck i en mängd olika material för att de ska matcha din produkt och ändamål. Samtliga etiketter beställs i helt valfri form och storlek.

Etiketter
  • Material till alla ändamål
  • Valfri form och storlek
  • Enkelt att beställa!
Fyll i mått & få pris direkt
Fyll i mått & få pris direkt
Fyll i mått & få pris direkt
Fyll i mått & få pris direkt
Fyll i mått & få pris direkt
Fyll i mått & få pris direkt
Fyll i mått & få pris direkt
Visar 1 till 7 av 7 (1 sidor)

Information om Etiketter

Hos oss kan du trycka egna etiketter på rulle med både hög kvalitet och konkurrenskraftiga bra priser. Vid tillverkning används enbart kvalitetsmaterial med starkt klisterämne. Alla klisteretiketter på rulle förutom de i svart papper förses med ett ytskydd som skyddar mot repor och UV-ljus för att säkerställa en lång hållbarhet. Beroende på materialet kan vissa av klisteretiketterna även klara av utomhusbruk. Du väljer själv det material som bäst passar ditt ändamål och design och efter det anger du bara vilka mått samt eventuella efterbehandlingar du vill ha. Priset uppdateras automatiskt efter de mått samt eventuella trycktillval och ytförädlingar du väljer. Ju högre antal du väljer att beställa desto lägre blir styckkostnaden vilket gör att om du exempelvis beställer 500 st istället för 100 st betalar du bara ungefär dubbelt så mycket men får fem gånger fler klisteretiketter.

Användningsområden

Klisteretiketter på rulle har många olika användningsområden och kan användas för både manuell applicering och automatisk maskinapplicering. Alltifrån adressetiketter och säkerhetsetiketter till olika former av förpackningsetiketter för matvaror, kosmetika, kosttillskott och drycker är vanliga användningsområden för egendesignade etiketter på rulle. De kan även användas till transportetiketter, något som kan vara oumbärligt när precisa instruktioner gällande paketets innehåll behöver ges, som exempelvis vilken sida som ska vändas upp eller om innehållet är skört och ska hanteras varsamt.

Material

När du ska trycka egna klisteretiketter finns det flera olika material att välja på. Materialet spelar en stor roll i hur den färdiga produkten kommer att se ut och framförallt hur pass väl den kommer prestera i sitt ändamål. Därför är det bra att tänka igenom hur klisteretiketterna är tänkta att användas och även vad du vill att de ska förmedla. Nedan ger vi dig en överblick över de material vi erbjuder samt deras utmärkande egenskaper.

Vit vinyl

- Blank finish
- Klarar utomhusbruk upp till 1 år
- Kan förädlas med guld/silverfoliering eller UV-lack
- Skyddsbehandlat mot repor och UV-ljus

Papper

- Inomhusbruk
- Kan förädlas med guld/silverfoliering eller UV-lack
- Skyddsbehandlat mot repor och UV-ljus

Transparent

- Klarar utomhusbruk upp till 1 år
- Kan förädlas med guld/silverfoliering eller UV-lack
- Kan tryckas speglat
- Skyddsbehandlat mot repor och UV-ljus

Silver

- Metallic
- Klarar utomhusbruk upp till 1 år
- Skyddsbehandlat mot repor och UV-ljus

Svart papper

- Infärgat i pappersmassan
- Inomhusbruk
- God häftning på fuktiga ytor och vid låga temperaturer
- Utmärkt hållbarhet även vid nedsänkning i vatten eller is

Ribbat papper

- Elfenbensvit basfärg
- God motståndskraft mot vatten och fukt
- Kan förädlas med guld/silverfoliering eller UV-lack
- Skyddsbehandlat mot repor och UV-ljus

Halmpapper

- Bestruket papper med gräsfibrer i pappersmassan
- Gulbrun basfärg och oregelbunden textur
- Miljövänligt utseende
- Skyddsbehandlat mot repor och UV-ljus

Skärning

Etiketterna konturskärs enligt din design men tänk på att inte göra alltför komplicerade konturer då detta kan resultera i att etiketterna skärs ojämnt. Eventuella vinklar i konturen får inte vara mindre än 90°. Vid konturskärning så skärs enbart det självhäftande materialet vilket gör att när du tagit loss en etikett från rullen så är den redo att appliceras. Med andra ord slipper du ytterligare pill för att ta loss baksidan.

Vitt tryck

På flera material kan du välja om du vill ha vitt tryck eller inte. Vitt tryck innebär att hela eller delar av motivet får ett vitt baslager som ger ökad kontrast vilket framhäver grafik och bilder genom att förhindra att de påverkas av materialets basfärg.

Speglat tryck

Transparenta klisteretiketter på rulle kan tryckas speglat vilket innebär att om de exempelvis sätts fast på insidan av ett fönster så kommer de att visas rättvänt på andra sidan/utsidan av fönstret. Vid speglat tryck så ska du fortfarande göra ditt korrektur rättvänt då spegelvändningen sker automatiskt vid produktion. Tänk även på att förädlingar såsom guld/silverfoliering samt UV-lack inte är möjligt vid speglat tryck.

Förädlingar

För att ge dina egendesignade etiketter på rulle det där lilla extra så kan du lägga till en förädling i form av guldfoliering, silverfoliering eller UV-lack på utvalda delar av ditt motiv. Guld- och silverfoliering är precis vad det låter som, nämligen en guld- eller silverfärgad folie med metalleffekt. UV-lack är en tjock, högblank och genomskinlig beläggning som ger en 3D-effekt som både syns och känns. Förädlingar kan användas på alla material utom Silver, Svart Papper och Halmpapper.

Utmatningsriktning

Utmatningsriktning är vilken rotationsmässig orientering etiketterna ska ha på rullen och beror på vad du ska använda dina egendesignade etiketter på rulle till. Detta är inget du behöver ta hänsyn till när du gör ditt korrektur, utan korrekturet ska ha standardorientering vilket innebär att designen är rättvänd när du tittar på den på datorskärmen. När du lagt din beställning återkommer vi till dig för att stämma av vilken utmatningsriktning du önskar.

Expressleverans

Ifall du ska trycka egna etiketter på rulle och det är ont om tid så kan du lägga till expressproduktion mot en extra kostnad.

Vi skickar gärna prover!

Vi gör vårt bästa för att ge dig en bra uppfattning online om våra produkter. Men ibland kan man behöva känna, klämma och jämföra olika material och då skickar vi mer än gärna prover till dig på etikettmaterial. Kontakta oss via mail eller kontaktformuläret här på hemsidan och ange vilka material du vill få samt adress.

Vi postar gratis inom Sverige!

Design av etiketter på rulle

När du ska designa egna klisteretiketter på rulle så finns det en del saker att tänka på. Först och främst bör du designa i CMYK då detta är de tryckfärger som kommer användas vid produktion. Sedan får som sagt inte etiketternas kontur vara för komplex utan bör hållas så enkel som möjligt för att säkerställa bästa resultat vid skärning. Rent grafiskt är starka kontraster och korta textbudskap är oftast en bra tumregel, speciellt för mindre klisteretiketter för att ge budskapet bästa chans att nå ut till betraktaren trots den begränsade ytan. Sedan ser också kontrastrika etiketter ofta bäst ut rent generellt. Ifall du trycker att det är svårt att lyckas med en proffsig och snygg layout så får du gärna kontakta oss för hjälp. Våra duktiga grafiker hjälper dagligen våra kunder att ta fram tryckfärdiga underlag. Om detta låter intressant får du gärna kontakta oss gärna för ett kostnadsförslag.

Logoverktyget