Nyheter / Blogg

Ljuslåda i specialmått

Publicerad:

Är du inne och tittar på olika alternativ av mässväggar och skulle kunna tänka dig en något längre monteringstid? Då vill jag tipsa om att snegla in på vår kategori med ljuslådor / lightbox, för dem erbjuder verkligen en ytterligare dimension när det kommer till att fånga besökarnas uppmärksamhet. Det är dessutom busenkelt och billigt att byta ut trycken i ljuslådorna vilket lett till att dem blivit populära att använda som skyltar i butiker bland annat.

På bilderna ser vi en måttanpassad ljuslåda till ABC Solutions, som här premiärmonterats på mässan Nordic Architecture Fair, i Göteborg. Ljuslådan mäter hela 8x4,5 meter och var en starkt bidragande faktor till att ABC Solutions hade, enligt egen utsago, den mest besökta montern på hela mässan. Kort och gott en braksuccé!

Markus Sandberg

Produktutvecklare


Målbåge till Barncancerfondens lopp Ride- och Run of Hope.

Publicerad:
Uppblåsbar målbåge är den ultimata reklamprodukten för dig som arrangerar eller sponsrar sportevenemang! Hälsa- och motionsvågen tycks växa sig allt större i Sverige och majoriteten av befolkningen förknippar det med något väldigt positivt. Detta har också lett till att intresset för företag att synas (och samtidigt förknippas) med den här typen av sammanhang är hetare än någonsin. Så, ska du anordna eller sponsra ett lopp av något slag kan vi varmt rekommendera att beställa en tryckt, uppblåsbar målbåge. Samtliga målbågar går dessutom att få med en utbytbar vepa upptill samt runt benen för att underlätta ändringar av sponsorer från år till år.

Markus Sandberg

Produktutvecklare


Snygga jackor med tryck till Bandit Rock

Publicerad:

Liten kortvideo på vår populära profiljacka Langley BLK. Mycket stilren och funktionell jackmodell som passar alla. Denna gång i svart färg till radiokanalen Bandit. Transfertryck på både fram- och baksida.

Johan Hultman

Produkt- & Marknadsansvarig


Paraplyer

Publicerad:

I Sverige har vi till stor del ett ganska jämnt klimat. Bortser man från vårt kära lands nordligaste delar så är det rent generellt lite mildare svängningar i temperatur och klimat. Självklart kan vi få väldigt varma somrar och kalla vintrar, men att stöta på samma 11 grader och regn på både midsommar och julafton är inte helt otänkbart. Därför vore det kanske dags att introducera paraplyet som en naturlig nationalsymbol? Skämt åsido, ett bra paraply är alltid bra de dagar då vädrets makter inte riktigt är på vår sida och den senaste tiden har det varit väldigt blött trots att det är mitt i vintern. Vi har ett stort antal olika paraplyer, både av klassisk modell och kompakt modell, och förhoppningsvis har vi något bra som kan passa i sortimentet.

Tobias Norin

Rådgivare & Grafisk projektledare


Broschyrer!

Publicerad:

Broschyrer är något som jag verkligen tycker om, och att på ett enkelt och stilrent sätt sammanfatta ett budskap så att mottagaren i lugn och ro kan läsa igenom informationen.

För att ta fram en lyckad broschyr tycker jag man ska fylla ut med bilder och hålla texten lättläst och ganska luftig så att det inte blir för mycket text och störande element, då det lätt blir rörigt annars. Ett bra tips är att vika ihop papper för att lättare få en bild av hur  storleken på broschyren kommer att bli och självklart kan ni också få vår input om ni tagit fram en design som ni kanske är lite osäkra på.

På bilden ser ni en broschyr som har vi hjälpt Mitt Liv att producera. Det här var ett extra kul projekt då de jobbar för ett inkluderande samhälle. Är ni intresserade av att ta fram en egen broschyr så får ni gärna ringa oss på Easytryck!

Nicklas Wöhlk

Rådgivare & Grafisk projektledare


Elaka tomater som syns i mörkret!

Publicerad:

Visste du att en mörkklädd person utan reflex inte syns förrän man är cirka 25 meter ifrån dem? Med reflex så syns man på 125 meters avstånd belyst med halvljus.

Visste du att 40 procent av alla trafikolyckor med gående inträffar när mörkret fallit? En reflex är därför ett bra sätt att ändra den siffran till det bättre.

Det är också därför reflexer är en av mina absoluta favorit give-aways. De är inte bara snygga, de visar också att ni tänker på användarens välbefinnande! Nyligen fick jag äran att hjälpa Evil Tomato Entertainment AB med deras reflexer och designmässigt är detta verkligen "out of the box". Många väljer att trycka sin logotyp på reflexerna men i detta fall är själva reflexen logotypen och trycket fungerar som kontur. En fördel med detta är också att man inte täcker den reflekterande ytan med ett stort tryck. Grymt bra tycker jag att det blev!

Nicklas Wöhlk

Rådgivare & Grafisk projektledare


Less is more / Minimalism

Publicerad:

Tänka stort eller litet? Avancerat eller enkelt? Är enkelt tråkigt? Kan litet ändå vara avancerat? Denna kund har istället för att använda möjligheten att ta fram ett eget USB-minne i en avancerad och detaljerad form, gjort det motsatta och valt en minimalistisk form. Man skulle kunna säga att de har förenklat formerna av de standardmodeller som finns, istället för att försöka göra något mer. Minimalism när det är som bäst och ett projekt som jag själv verkligen gillade att ta hand om. Slutresultatet blev väldigt likt de skisser som produktionen baserades på.

Oskar Jernberg

Rådgivare & Grafisk projektledare


Upphöjt tryck

Publicerad:

En cool nyhet är att vi numer även kan producera logoband med upphöjt tryck (relief). Trycket sticker upp ca 0,5 mm och får en gummiaktig känsla. Helt klart något som gör dina band mer unika.

Markus Sandberg

Produktutvecklare


Broschyrer, affischer & flyers

Publicerad:
Tänk vilka många användningsområden det finns för trycksaker. En broschyr kan användas av alltifrån en mäklare till en producent av maskiner för att hjälpa till vid försäljningen av en produkt. Det kan även vara ett bra verktyg när det kommer till att informera besökare på ett museeum eller ett vernissage eller liknande. Detsamma gäller för affischer och flyers. Här kan det handla om att man vill visa att en viss artist har en spelning, för att göra reklam för en festival eller varför inte printa ut dina konstverk eller dina fotografier? Ett bra tips för affischer är att använda dem för att kommunicera vissa kampanjer i butiken. Det finns inga riktiga begränsningar för hur användbara trycksaker är i kommunikation. Kontakta oss gärna för att få mer tips.

Tobias Norin

Rådgivare & Grafisk projektledare


Mattor

Publicerad:

Nu är vintern här och det innebär slask, smuts och oönskade partiklar som dras in på kontor och i butikslokaler och riskerar att, förutom att smutsa ner, förstöra känsliga trägolv. Vi har ett stort utbud av mattor för inomhusbruk. Alla mattor har en undersida av nitrilgummi vilket gör att de ligger där de ska och rengörs enkelt genom att helt enkelt spola av dem eller lägga dem i tvättmaskinen. Logomattan är enkel att designa själv med hjälp av logoverktyget, och vill du ha en något mer avancerad design så kan du välja Entrémattan. Alla dessa mattor finns i flera förvalda mått, men du kan även få dessa i valfritt mått (Med vissa begränsningar). Du är så klart välkommen att höra av dig om du har några frågor eller behöver hjälp att ta fram en bra design till en matta.

Tobias Norin

Rådgivare & Grafisk projektledare


Glöm inte säkerhetsfästet till dina nyckelband

Publicerad:

Vi rekommenderar i princip alltid att du väljer till säkerhetsfäste. Detta då det faktiskt skett olyckor där människor blivit strypta av de band de burit runt nacken. Ska du ge bort dina band till barn är det av högsta vikt att du lägger till säkerhetsfästen. Fästet fungerar som så att det sprättar loss om något drar i banden tillräckligt hårt. Att lägga till säkerhetsfästen till din beställning är riktigt billigt. Det är ett tillbehör som vi valt att prissätta med superlåg marginal då vi gärna ser att alla väljer till det.

Johan Hultman

Produkt- & Marknadsansvarig


Beachflaggan, ett bra sätt att synas!

Publicerad:

Att ställa en beachflagga vid sin monter på mässa är ett beprövat grepp som drar folk till din monter, men vårt tips är att testa en flagga utanför butiken eller kontoret. De är lätta och smidiga att ställa ut i början på dagen och att plocka in vid stängning, och har man sin lokal på gata med mycket rörelse på så står man ut i mängden, speciellt om man annonserar aktuella kampanjer med hjälp av beachflaggor. En smidig sak med dem är att de går att få med olika markfästen och tillbehör vilket gör att du kan använda samma flagga vid flera olika tillfällen oavsett om du kör ett event på stranden eller vid butiken.

Jesper Norrwie

Teamleader & Projektledare


Gåvokort, den perfekta julklappen!

Publicerad:

Har du tröttnat på att ge dina anställda ett hålslag, en packe tejp eller någon annan framstressad gåva? Då är Mannerströms gåvokort är en riktigt bra julklapp. Gåvokorten levereras i en exklusiv låda tillsammans med en förgåva som är t.ex. en fin kockkniv eller kött och grillbestick. Sedan bestämmer mottagaren själv hemma i lugn och ro framför datorn vilken huvudgåva de vill ha hemskickad. Det här är en riktigt fin gåva och gåvokorten finns i två varianter. En enklare med en där man får välja en förgåva utifrån 4 st olika samt en lite större där man får välja en lite större förgåva utifrån 11 gåvor. Det här är en fantastisk julklapp då det är mycket användbara gåvor av bra kvalitet och då båda varianterna kostar under 450:- innebär det att julklappen blir skattefri.

Johan Hultman

Produkt- & Marknadsansvarig


Dekaler till skyltfönstret eller firmabilen

Publicerad:

I vårt sortiment har vi fönster-, golv- och bildekaler. Alla dessa ger bra exponering till konkurrenskraftiga priser och har man skyltfönster i sin butik så ser det riktigt proffsigt ut att ha en fönsterdekal för att visa vem som håller till bakom fönstret. Att bildekaler ger bra exponering säger sig självt då, så fort firmabilen med bildekaler kör runt, exponeras ert budskap till potentiella kunder. Den sista typen av dekaler är golvdekaler och dem ser man ofta i butik för att visa vägen till någon speciell avdelning eller för att ge information om kampanjer och liknande. Ett tips är även att spana in våra magnetdekaler som man lätt kan sätta fast och ta av på alla metallytor (Utom aluminium!). Vi hjälper dig gärna om du har några frågor eller behöver designhjälp av dina dekaler.

Niklas Knieling

Rådgivare & Grafisk projektledare


Unika mässväggar

Publicerad:

Vill du ha en riktigt unik mässmonter så ska du spana in våra Softwalls, och speciellt Softwall Rise, Surf och Twist. En Softwall består av en rörramskonstruktion och över denna trär man en tryckt och formsydd textilduk. Detta gör att man kan ta fram unika, roliga samt intressanta former och en Softwall Twist i mitten på montern med displaybord runt om är något som garanterat syns otroligt bra och ger dig en grym exponering. Har du speciella önskemål för din Softwall, kontakta oss så ska vi göra allt för att hjälpa dig ta fram vad du önskar.

Markus Sandberg

Produktutvecklare


Uppblåsbart för maximal mobilitet

Publicerad:

Jag har ganska mycket erfarenhet av att ställa ut på mässor genom mina tidigare arbeten, och att kånka vår primära mässmonter som tog 3 st gigantiska lårar och tog 5-6 timmar att sätta upp var ett ganska tungt jobb. Dels logistiken involverad med att skicka montern till inomhusmässor i Skandinavien, men även de tunga lyften och tiden det tog att bygga upp gjorde att man uppskattade vår andra lite smidigare eventsetup. Den var framtagen för utomhusbruk, var baserad på uppblåsbara produkter och bestod av ett uppblåsbart eventtält samt flera prylar att sitta på. Denna setup tog man i bilen, den gick att montera på ca 30 minuter och det heltryckta eventtältet gav en otroligt bra exponering på mässor och event. Vi har många produkter som är smidiga att flytta runt, enkla att montera och som har ett konkurrenskraftigt pris. Vill ni ha hjälp att sätta ihop en bra uppsättning inför framtida event, tveka inte att höra av er så kan vi hjälpa er att ta fram rätt produkter.

Mattias Näslund

AD / Grafiker


Boule, ett spel för de som gillar bollar av stål!

Publicerad:

Boule, eller Pétanque som det heter lite sådär snyggt på franska, är en mycket trevlig sport. Kanske har den fått ett oförtjänt rykte som en tråkig, lite seg sport för pensionärer där man bara slänger stålbollar på den lilla vita kulan som kallas för Lillen. Inget kan vara mer fel. Det här är en sport för alla med fokus på precision, och den passar speciellt bra under fina sommarkvällar i parken med något gott att dricka eller som en bra AW-aktivitet. Det är en väldigt lätt sport att komma in i då det är en engångskostnad för att införskaffa kloten och instegströskeln är väldigt låg då de flesta kan knuffa iväg ett klot en bit. Vill man sedan ta det vidare för att bli proffs, ja då finns det alltid någon att utmana i parker och i inomhushallar. Självklart har vi Bouleset för er som vill börja spela och vad är väl finare än företagets logotyp på själva väskan.

Mattias Näslund

AD / Grafiker


Världens mest spridda spel?

Publicerad:
En av våra produkter är antagligen världens mest spridda spel. Kortleken! Med denna lilla box fylld med kort kan man vara säker på att man alltid har ett tidsfördriv med sig, oavsett om man gillar att syssla med korttrick eller bara spelar Finns i sjön. Med rätt tryck på korten så kan man också vara säker på att man får bra exponering. Kolla till exempel vilken bra idé Santander använde till sina spelkort. Vi tycker att det var ett roligt koncept att designa baksidan på alla kort som ett bankkort. Här finns stora möjligheter att göra roliga och intressanta tryck som verkligen syns.

Niklas Knieling

Rådgivare & Grafisk projektledare


Verktyg

Publicerad:

Jag är en ganska ohändig person. En sån där som nästan har tummen mitt i handen. Det hindrar dock mig inte från att gilla verktyg, och speciellt de där multiverktygen som från början kom från Schweiz och användes av deras militär. Jag pratar så klart om den Schweiziska armekniven. Detta lilla underverk till verktyg har sedan dess utvecklats och många tillverkare gör sin egen tolkning av vad en 'multitool' bör innefatta för små verktyg för att verkligen passa i segmentet. Vi har flera varianter av dessa verktyg och en personlig favorit är cykelverktyget Norquay (som ni kan se på bilden) som kan komma till användning för er cykelintresserade. Skulle det dock vara så att cyklar inte riktigt är din grej så har vi fler varianter för de många behov.

Oskar Jernberg

Rådgivare & Grafisk projektledare


Riktigt snygga nyckelband

Publicerad:

Till min kund Paradox Interactive får vi producera en hel del produkter. Här är ett exempel på en produkt jag tycker blev riktigt snygg, digitaltryckta nyckelband. Paradox producerar dator- och tv-spel och har därför en hel del snyggt material att kunna sätta på sina profilprodukter. Dessa band var till deras nya spel Pillars of Eternity. Riktigt färgstarka och snygga!

Jesper Norrwie

Teamleader & Projektledare


För den teknikintresserade

Publicerad:

Eftersom du har hittat hit till denna kategori så vet du nog vid det här laget att vi har teknikprodukter i vårt sortiment, men många har faktiskt inte en aning. Powerbanks med olika styrka, trådlösa högtalare och olika typer av hörlurar är perfekta som julklappar till de anställda eller vad kan vara bättre för musikföretaget än att ge bort ett par hörlurar? Vi kan även hjälpa dig att ta fram specialproducerade produkter för att se till att ni har en unik produkt i en unik förpackning som gör att ni står ut bland konkurrenterna. Spana in vad vi har i vårt tekniksortiment och hör gärna av dig om du har några frågor!

Tobias Norin

Rådgivare & Grafisk projektledare


BeachTravels - Event & Resor

Publicerad:

Jag vill gärna slå ett slag för vår kund BeachTravels som vi fått nöjet att arbeta med under flera års tid. BeachTravels anordnar event och resor inom sporten beachvolleyboll. De är ett skönt gäng som verkligen brinner för att ge sina kunder den absolut bästa beachvolley-upplevelse man kan få. Utbudet är sportresor till bl.a. Portugal, USA, Kanarieöarna samt vår egen svenska pärla Tylösand. Fokus ligger på att erbjuda professionell coachning till alla utövare av sporten, nybörjare som proffs. Utöver det kan man förvänta sig skönt häng med alla deltagare, roliga aktiviteter samt bra partyn när man åker på någon av deras resor. Som utövare av beachvolleyboll har jag själv under åren åkt hunnit åka med till alla destinationer och kan varmt rekommendera varenda ett!
Deras utbud, destinationer och kommande resedatum hittar du på beachtravels.se.

Vad har vi på EASYTRYCK hjälpt till med?

I princip allt man kan sätta ett tryck på! BeachTravels är en riktigt rolig kund att jobba med då dem hela tiden söker nya vägar och produkter för att göra sina event mer storslagna. Vi har producerat flera modeller av eventtält, beachflaggor, banderoller, medlemskort, dekaler, saccosäckar, sportlinnen, skyltar, solstolar, diverse giveaways, uppblåsbara portaler, med mera. Listan fylls på för varje år och nästa år, 2018, ska bli riktigt spännande då BeachTravels tar över som arrangör för SM i beachvolleyboll. Det kommer resultera i en hel del nya och spännande produktioner av tryck- & reklamprodukter.

Rickard Sandberg

VD / CEO


Behöver du designhjälp?

Publicerad:

En bra design har stor betydelse. Den kan vara skillnaden mellan att en kund kommer ihåg dig och ditt företag eller att företaget helt enkelt försvinner i mängden. Det kan också innebära att de kommer just till din mässmonter för att den helt enkelt väcker intresse. Design kan dock vara klurigt om man aldrig har arbetat med det. Kanske finns inte tiden där när man även har ett företag att driva, inte har någon inspiration eller inte riktigt vet vad som funkar. Vi kan hjälpa er med att ta hand om detta och vi gör alltifrån vektoriseringar av gamla pixelbaserade logos (för att se till att de går att trycka på rätt sätt) till designuppdrag från grunden för att se till att ni syns på rätt sätt! Hör gärna av dig så kan vi berätta mer om vilka möjligheter som finns.

Mattias Näslund

AD / Grafiker


Putsdukar

Publicerad:

I en tid av pekskärmar är flottiga fingeravtryck ett av våra stora problem. Lösningen heter som du kanske vet Putsdukar. Nu tänkte jag inte gå in på hur fantastiska dessa små dukar är, hur olika material står sig mot varandra eller hur praktiska de är att snyta sig med. Nej, nu tänkte jag bara nämna hur bra de är att skicka med i paketet om man till exempel driver en webbshop. Det är en praktiskt giveaway till låg kostnad som uppskattas och med stor säkerhet användas, och används den så innebär det bra exponering under lång tid! Bingo!

Mikael Kjellnäs

Rådgivare & Grafisk projektledare


Mångsidigheten i en Rollup

Publicerad:

Rollups är en av våra mest populära produkter. Dels för att de ger en prisvärd exponering på mässa eller liknande, men även på grund av att de är mångsidiga. Normalt används de som sagt på mässor, men vi har även frisörer som använder rollups som fotovägg då de är enkla att stuva undan samt museer som använder rollups som informationsskyltar i sina utställningar. Det är alltid roligt att hjälpa kunderna att lösa sina problem på ett enkelt och billigt sätt!

Markus Sandberg

Produktutvecklare


Reflexvästar

Publicerad:

Reflexer är ju bra den tiden på året då det börjar bli kallt och mörkt. Något som är ännu bättre för de små är att klä dem i reflexer! Istället för att hänga på barnen en reflex som riskerar att fastna när de leker eller helt enkelt inte syns så bra som den borde kan man klä barnen i en reflexväst. Den signalgula västen garanterar bra synlighet både dagtid och när det blir mörkt med hjälp av västens reflexband, och har man en grupp med barn att hålla reda på så är detta ett måste. Självklart trycker vi även västarna med organisationens, dagisets eller skolans namn.

Catrin Håkansson

Rådgivare & Grafisk projektledare


Bagageband

Publicerad:

Resväskor kommer i ett antal olika utföranden. Tyvärr så kan man väl inte direkt säga att det är speciellt många som står ut och är helt unika. De flesta väskor är helt enkelt designade som väskor förväntas vara designade. Därför kanske du har varit med om situationen i att du har gjort en lång flygning och står vid bagagebandet och väntar på din väska. Plötsligt kommer väska efter väska ut på bandet och och de är i stort sett identiska. Det ser nästan ut som att någon klonat din väska då alla ser ut som din! Tänk om någon kunde lösa detta, ja kanske ta fram något som man kan sätta på väskan för att den ska sticka ut och synas i mängden av väskor! Det är precis detta vi har en lösning till och den lösningen kallas bagageband. Bagagebandet går att få med tryck över hela ytan och ser även till att väskan inte öppnas vid ovarsam hantering. Som en extra säkerhetsåtgärd går det att välja till spänne med kodlås för att förhindra att väskan öppnas av andra än dig. Bra va!

Catrin Håkansson

Rådgivare & Grafisk projektledare


Det magiska materialet Tyvek!

Publicerad:

När jag var barn för väldigt många år sedan fick jag en experimentlåda av mina föräldrar. I lådan fanns ett antal spännande prylar. En av dessa prylar var en bit papper som inte gick att riva sönder oavsett hur mycket man slet och drog. Då hade jag inte en aning om vad det var för magiskt papper jag hade fått tag på men idag vet jag att papperet var tillverkat i ett material som heter Tyvek. Vad jag tänkte prata om nu är festivalarmband då vi ibland får frågor om dessa, men vad har mitt magiska papper och festivalarmband gemensamt kan man undra? Jo, vi tillverkar festivalarmband i tre olika material. Plast, tyg (vävda/tubvävda) samt Tyvek, och det är speciellt om detta magiska material som vi får många frågor. Tyvek är ett plastmaterial som beter sig ganska mycket som papper, med den stora skillnaden att det är mycket slitstarkt och helt vattenbeständigt. Det betyder att en regnig festival inte kommer att lösa upp armbandet och vattenbeständigheten är en av anledningarna till att man ofta använder sig av band i Tyvek i till exempel vattenparker. Slitstyrkan gör det även svårt att slita sönder bandet av misstag, men enkelt att klippa av med en sax när bandet är förbrukat. Som en liten bonus kan jag berätta att ett band i Tyvek sägs kunna vikas 20.000 gånger utan att gå sönder. Tyvärr kan jag inte vare sig förneka eller bekräfta, men om ni har lust att testa så är jag mycket intresserad över att veta hur det gick!

Mattias Näslund

AD / Grafiker


Godis till alla!

Publicerad:

Alla gillar väl godis? Ja kanske inte alla, men många gör det i alla fall. I receptionen på kontoret har vi två skålar med Easytryck-godis. Alltså godis med vår logotyp på. Det är roligt att se hur godisskålarna framkallar leenden hos kunder, besökare och självklart den trevliga postpersonal som dagligen kikar förbi för att lämna och hämta post. Det finns massor med olika typer av godis att välja på. Lite energi när eftermiddagen kommer är alltid bra, och vi märker mycket väl hur uppskattat profilgodis är. Speciellt i en reception, i ett väntrum eller liknande. Det största problemet är att det är lite för enkelt som personal att själv hjälpa till att tömma skålarna!

Catrin Håkansson

Rådgivare & Grafisk projektledare


Less is more

Publicerad:

Ibland är Mindre = Mer. Varje dag får vi flertalet beställningar (superkul att så många vill beställa av oss) på tryckta logoband vilket innebär att vi varje år får se tusentals olika designer. Desto mer man ser desto mer uppskattar man de riktigt stilrena och tydliga designerna. Utifrån det skulle vi rent designmässigt vilja rekommendera dig att hålla layouten stilren. Oftast vinner man på det i längden. En mer "spacead" design kan uppfattas som häftig initialt men är sällan lika tidlös. Vill du ha hjälp med tips kring hur du ska designa just dina band, kontakta oss så bidrar vi mer än gärna med vår erfarenhet om vad som blir bäst!

Rickard Sandberg

VD / CEO

Visar 1 till 30 av 69 (3 sidor)