Munskydd med Tryck

Munskydd med tryck kan hjälpa till att skydda både bärare och omgivning samtidigt som de exponerar ert varumärke eller budskap. Munskydd med tryck kan exempelvis delas ut till anställda för en säkrare vardag, jobbpendling och kundkontakt eller säljas som merchandise. Munskydd finns i både certifierade och ocertifierade varianter så när du ska beställa munskydd med tryck bör du alltid kontrollera så att de uppfyller dina krav.

Munskydd

Munskydd Barcelona

Godkänd | Tvättat utseende
fr. 41,00 kr

Munskydd Copenhagen

Godkänd | Unik fram/baksida
fr. 46,00 kr

Munskydd Paris

Godkänd | God andningskapacitet
fr. 45,00 kr
Visar 1 till 3 av 3 (1 sidor)

Information om Munskydd

Munskydd har senaste tiden blivit en allt vanligare syn i samhället både på frivillig basis och på inrådan från myndigheter. Särskilt i trånga utrymmen där det är svårt att hålla avstånd och i lokaler med dålig ventilation kan munskydd hjälpa till att bromsa samhällsfarlig smittspridning. Tvättbara munskydd har därför blivit en uppskattad produkt att dela ut till anställda och blir även billigare i längden än engångsmunskydd. Dessutom visar det att ni som företag är måna om både era anställdas och omgivningens hälsa. Munskydd med tryck är utmärkta för exempelvis butikspersonal och inom yrken där kontakt med människor inte kan undvikas.

Munskydd är även utmärkta produkter att sälja som merchandise. I takt med att fler och fler människor börjar använda munskydd så ökar efterfrågan på munskydd som även är snygga och gör ett statement. Många vill ha ett munskydd som representerar något man gillar eller väcker uppmärksamhet kring något man står bakom. Som profilplagg har munskydd även fördelen att det bärs på ansiktet och hamnar därför på ett naturligt sätt i människors synfält.

Certifieringar

Marknaden har på senare tid svämmat över med munskydd med tryck av olika slag i både certifierade och ocertifierade varianter. När du ska köpa munskydd med tryck är därför viktigt att vara lite om sig och kring sig för att hitta rätt modell för ditt ändamål. Det finns flera certifieringar och standarder för munskydd, några vanliga är EN ISO 9237:1995 som avser andningskapacitet och EN 14683: 2019 tipo I som avser partikelfiltrering av partiklar som är 3 mikrometer stora. Våra certifierade munskydd är testade och godkända både utan och med tryck. Det är dock viktigt att komma ihåg att munskydd inte skyddar till 100% och ska användas som ett komplement till social distansering.

Tryck på munskydd

Våra munskydd kan tryckas med digitalt transfertryck eller sublimationstryck. Båda metoderna möjliggör tryck av foton och avancerad grafik med obegränsat antal färger. Vid digitaltransfer så trycks designen först på ett ark som sedan limmas på produkten med hjälp av en värmetryckpress. En fördel med transfer är att det blir billigare vid låga kvantiteter än sublimationstryck. Nackdelen är att trycket ligger som ett lager ovanpå vilket kan påverka maskens luftgenomsläpplighet och göra det lite jobbigare att andas. Våra transfertryckta masker uppfyller dock fortfarande kraven på andningskapacitet även med tryck. Sublimationstryck, även kallat sublimering, är den bästa tryckmetoden för munskydd då det dels möjliggör fototryck med obegränsat antal färger och färgtoningar samt dessutom inte påverkar maskens egenskaper. Vid sublimering så förgasas trycket in i tyget och blir på så sätt en del av materialet istället för att ligga som ett skikt utanpå. Detta gör att maskens andningskapacitet inte påverkas. Dock kräver sublimering en viss mängd polyester i tyget, och ger bäst tryckresultat på tyger helt i polyester. Vid bomullspolyesterblandning får trycket ett något melerat och urtvättat utseende, vilket givetvis kan vara positivt beroende på ens motiv och vilket uttryck man är ute efter. Vid sublimering trycks hela munskyddet vilket ger både större designmöjligheter och bättre synlighet/exponering av trycket.

Logoverktyget